Till det blommiga tältets försvar

29 augusti 2009 at 20:13 3 kommentarer

Ja, här är det, som ni märker, mycket snack och lite hockey. Eller, vid närmare eftertanke varken eller – inget snack. Ingen hockey. Jag tog lite semester från den här bloggen och typ alla andra ställen där man behöver prestera något konkret,  men nu har inspirationen så sakteliga kommit smygande och det känns som att det är läge för nya tag.

Under sommaren har det hänt en del saker på tjockiskläderfronten – i juni släpptes Beth Dittos kollektion för Evans och trots att 80-talsrevival inte är ens i närheten av min grej och jag fortfarande inte alls ser tjusningen med det där snurriga prickmönstret så känns det ändå lite som en milstolpe för oss som längtat efter en plussizekollektion som har en annan tanke bakom designen än att det ska ”smickra” (läs: dölja) våra ”problemområden” (läs: alla kroppsdelar utom i vissa fall möjligen brösten).

Sedan började de brittiska highstreetbutikerna New Look och Next, som båda har plussizeavdelningar, att skicka kläder till Sverige. Även om man får gräva igenom en del som jag inte själv är så peppad på (Next tenderar att vara lite tråkiga och New Look att vara, tja, lite Vicky Pollard) så finns det ändå en del fina plusgrejer där och ett större utbud är i de här sammanhangen alltid ett bättre utbud. New Looks har dessutom mängder av snygga och billiga skor.

Postorderkedjorna har skickat ut sina kataloger med höstkollektioner. De är – och tro mig när jag säger att jag verkligen har försökt att hitta något som motbevisar det här uttalandet – så jävla tråkiga att det känns som om tiden börjar gå lite långsammare när man tittar i dem. Det närmsta jag har kommit något jag är sugen på att äga är en halsduk från H&M. Enough said.

Och dessutom: det ryktas att ASOS har en pluskollektion på gång. Fingers crossed.

Medan detta har hänt har jag mest sunkat omkring i sommarens allra bästa plagg, ett plagg som bland de flesta tjockisar har fått ett i mitt tycke oförtjänt dåligt rykte och fått symbolisera allt som är fel med utbudet av tjockiskläder (personligen tycker jag att färgglada jerseytunikor har betydligt mer att svara för, men hey, that’s just me): det blommiga tältet. Jag vet inte om jag bryter någon slags fettohederskodex nu men damn, jag älskar blommiga tält. Det allra bästa blommiga tältet just nu kommer från H&M:s organic cotton-kollektion, är mjukt och snyggt och jättestort och är inte ens i närheten av att ”ta fram de kvinnliga formerna”. Jag älskar det och vill helst inte ha på mig något annat, någonsin. Tältet  har i sommar slängts på ovanpå en baddräkt när jag cyklat hem från stranden, funkat som klänning till gladiatorsandaler, funkat som tunika till svarta tights och plimsolls, varit på rockfestival med Dr Martens och regnkappa och besökt tre olika länder  (ja, två av dem var Sverige och Danmark, men vi behöver väl inte vara så petiga?). I love it so och kommer att försvara det till döddagar.

5895_854000803406_2543501_48796928_2259044_n

Jag och tältet äter ramen i Amsterdam.

Coming up (snart!): skor, skamlös reklam och lite good, old-fashioned manshat.

Annonser

Entry filed under: blommiga tält, mina kläder.

Strumpbyxor i juni Den utlovade skamlösa reklamen

3 kommentarer Add your own

 • 1. R  |  02 september 2009 kl. 10:33

  Åh, manshat. Jag älskar den här bloggen.

  Svara
 • 2. Anna  |  05 september 2009 kl. 19:16

  Jag tror att det främsta hatet mot blommiga tält bottnar sig i att blommönstren brukar vara så fruktansvärt fula! Din var ju iaf fin 🙂

  Svara
 • 3. thenostalchic  |  08 september 2009 kl. 17:10

  Jag tycker du va söt i ditt blommiga ”tält” Blev lite sugen själv. Alla tält är inte dåliga tält !

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Jag återfinns även här

Senaste inläggen

wordpress
visitor

%d bloggare gillar detta: