Jag vill ha er, jag vill ha er!

06 september 2009 at 15:43 4 kommentarer

Så, ponera att man skulle köpa ett par brogues i höst,eftersom de ju kanske är de finast skorna av alla, och man också inbillar sig att man, tillsammans med ett par nyinköpta kilklackskängor och nya stövlar vid nästa lön sedan inte kommer att sukta efter några skor på hela vinterhalvåret eftersom ens höstskogarderob då till slut kommer att vara komplett (jag vet, jag vet, men förnekelse har alltid varit min favorit bland försvarsmekanismerna). Skulle man då köpa…

Images_Low_2802-101-54(2)

…ett par gröna?

Images_Low_2800-101-22(2)

…eller ett par bruna?

Eller kanske båda två? OMVÄXLING FÖRNÖJER som bekant, och som regelbunden kund i tjockisavdelningen är ju just omväxling inte något man är bortskämd med, för att återgå till bloggens sedvanliga gnäll-tonläge.

Sedan är det ju de där höga mockastövlarna från Duoboots som jag har haft mina ögon på också…jag vill ha dem. Jag vill ha dem så mycket.

Namnlöst-1 kopiera

…och chanserna för att jag (fattig kulturarbetare med CSN och andra ondskefullheter breathing down my neck) ska ha råd med alla tre, samtidigt, är inte bara liten utan snarare obefintlig. Åh beslutsångesten!

För den som inte är bekant med Duoboots sedan innan kan det ju vara värt att nämna att de är ett företag som säljer sina skor och stövlar med anpassade skaftvidder – är man alltså tjockare eller smalare än genomsnittet, alternativt bara har genetiska anlag för så kallade tockaben (för icke-skånsktalande: detta slagkraftiga ord anspelar på hur en tupp/höna ser ut: dvs en stor kropp som bärs upp av jättespinkiga ben. Ses ofta på den typ av solbrända gubbar i 70-årsåldern som gärna bär korta adidasshort på sommaren) eller breda fotbollsspelarvader (själv är jag en härlig kombination av det först- och sistnämnda) är det alltså bara att mäta sina vader, och sedan välja vadvidd på sina stövlar i samband med att man väljer skostorleken. Jag har två par stövlar därifrån sedan innan och har varit nöjd med båda beställningarna. Dock är frakten horribelt dyr, och jag vet att det inte är någon lätt eller billig process att skicka i retur om man skulle behöva det. Men ändå, de är absolut det företag som har de snyggaste stövlarna tillgängliga i breda vadvidder (vad fan är dealen med cowboybootsen som t ex Evans säljer den här säsongen?), så jag rekommenderar ändå ett besök. De har till exempel de här fina stövlarna:

DE SKA BLI MINA. Finns även i lila om man är lagd åt det hållet.

Ett bättre alternativ till cowboybootsen.

Jag tänker mig de här till knälång sjuttiotalskjol.

Och broguemönstret igen.

Så, idag gillar vi brogues och Duoboots. Jag vet inte riktigt varför det varit så mycket positiva tongångar i bloggen på sistone, det måste bero på antingen det faktum att jag inte har besökt Big is Beautiful på länge eller möjligen på att höstkläder oftast är aningen mindre fula än sommarkläder, men jag antar att det snart blir en återgång till det sedvanliga gnället och sarkasmerna ändå.

Och just det, båda de översta paren (fina fina!) skor kommer från Vagabond.

Annonser

Entry filed under: fint, skor.

Come to mama Bara så att ni vet:

4 kommentarer Add your own

 • 1. Lisa  |  06 september 2009 kl. 18:02

  Jag gillade latina väldigt mycket…Och brukar ha problem att hitta stövlar som sitter bra eftersom jag har så kurviga vader 😉 Om du köper de överknäetlånga (också fina!) kanske vi kan dela på portot?
  /Lisa

  Svara
 • 2. virvla  |  07 september 2009 kl. 8:22

  bruna var finast tyckte jag, eller de gröna…köp båda?!

  duoboots suger, verkligen suger, jag var sjukt besviken på dem om du kommer ihåg.

  Svara
 • 3. Anna  |  07 september 2009 kl. 21:34

  Jag tyckte de gröna skorna och de höga mockastövlarna var riktigt fina.

  Svara
 • 4. Sabina  |  10 november 2009 kl. 1:40

  jag tycker att din blogg är det bästa jag snubblat över på förbannat länge. keep it up!

  jag skulle vilja läsa om kläder skrivet av dig i nån av de tryckta tidningarna och inte ännu en menlös halv-kändis, kan du fixa det?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Jag återfinns även här

Senaste inläggen

wordpress
visitor

%d bloggare gillar detta: