Gabby Sidibe

06 januari 2010 at 0:39 2 kommentarer

Det är ju inte direkt så att tjocka brudar är överrepresenterade bland skådespelare, och de få exempel som finns på tjocka eller inbetweenietjejer är inte bara just få utan också med något undantag föga inspirerande, förpassade till trista roller i dåliga filmer och förr eller senare dyker de oftast upp i reportage dör de visar upp sin ”brand new body” och stolt berättar hur de ”got healthy” genom makrobiotisk kost eller liknande.

Men nu finns Gabourey Sidibe.

Hon är tjock på riktigt – storlek 14 är alltså inte tjockt på riktigt – och försöker inte framstå som något annat. Eftersom den här bloggen som bekant ska handla om kläder kan vi börja med att konstatera att hon är snygg och att hon verkar ha på sig det hon tycker är fint, inte kläder som ska få henne att se smalare ut (vilket, egentligen, är all that matters). Än större anledning att gilla henne är dock att hon verkar vara smart, rolig, ödmjuk, trevlig och inte skäms för att prata högt om t ex sin besatthet av N*Sync (jag kan alltid relatera till folk som tar sina populärkulturella fannish hangups på allvar) och, framförallt, så är hon av allt att döma en förträfflig skådespelerska. Jag säger ”av allt att döma” eftersom jag själv inte har sett filmen Precious där hon debuterar ännu , men jag litar på Sundance och Golden Globe-juryn samt på de YouTubeklipp jag har vaskat fram på nätet, såsom detta:

Precious är inte på något sätt en lättsmält historia, men av alla tecken att döma så gör Gabby som sagt en grym insats i titelrollen. Andra namn som är involverade är Mo’Nique och Mariah Carey samt Oprah Winfrey (detta är för mig ett kvalitetssignum – jag äger Oprahboxen, what can I say). Gå och se den när den har Sverigepremiär i slutet av januari, och det inte bara för att få se en vettig tjock tjej i en huvudroll för en gångs skull. Jag rekommenderar även ett besök på Gabbys facebooksida där man bland annat kan läsa mer (”Personal interests: Kicking ass and being awesome”) samt se bilder där hon poserar med Heidi Klum. Och så håller vi våra fingers crossed inför Oscarsnomineringarna.

Annonser

Entry filed under: heta tjockisar, saker som inte är kläder.

Fint ska det vara… Livad fredagskväll i La Casa Korpulent

2 kommentarer Add your own

 • 1. Amanda  |  06 januari 2010 kl. 1:30

  Jag måste måste måste se den. När har den premiär?

  Svara
  • 2. Lina  |  06 januari 2010 kl. 11:05

   29 januari!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Jag återfinns även här

Senaste inläggen

wordpress
visitor

%d bloggare gillar detta: