Köp dina tjockiskläder här

Det här är en högst subjektiv lista över webshoppar som säljer kläder i plusstorlekar. Kriterierna för att vara med på listan är i princip att jag vid något tillfälle har köpt eller sett något jag inte tyckt varit fult i butiken, samt att kläderna ska finnas i över storlek 48 eller motsvarande. Jag försöker också att inte ta med butiker som säljer kläder i plussize samtidigt som de överöser sina kunder med tips om vilka kläder de ska välja för att se smalare ut – framförallt inte om de använder trista klichéformuleringar som ”slankande effekt”, ”problemområden” eller ”en rund stuss”. Jag tänker inte ge min business till den typen av butik, och det tycker jag inte att du ska göra heller.

Om någon har ett tips på en butik som borde vara med på listan får han eller hon väldigt gärna skicka det i en kommentar eller i ett mail till lina77 [at] spray.se.

………………………………………………

Alight – Amerikansk butik med framförallt många snygga klänningar i olika prisklasser. Dyr frakt dock.

ASOS Curve – Plussizeavdelning hos den gigantiska brittiska webbutiken ASOS. Kläderna är trendiga och snygga och har en hyfsad stilvariation. En del är större varianter av kläder som finns i det ordinarie utbudet, en del är speciellt för Curvekollektionen. Uppdateras regelbundet! Går upp till storlek 26, det ordinarie sortimentet går upp till 20 i vissa modeller. Billiga priser och frakt, och det finns även mängder av snygga skor och accessoarer. Rekommenderas!

Bravissimo – Brittisk underklädesbutik som är specialiserad på BH:ar i stora kupstorlekar. Stort utbud av färger och modeller, och £5.50 i frakt.

Carmakoma – Har upp till storlek 52. En del kläder de säljer är kanske inte min personliga stil, men det är snyggt, genomtänkt, väldesignat, personligt och gjort med 100% respekt för plustjejer och deras behov och önskemål om snygga kläder. Dessutom har de en bra hemsida, snygga modeller och reklamkampanjer och är fantastiskt trevliga och tillmötesgående mot sina kunder. Det enda som stoppar mig från att handla mer från dem än jag redan gör är möjligen den svenska kronans förfärliga läge gentemot den danska, men det är ju knappast Carmakomas fel. Ett måste om du gillar svart, tights och detaljer.

Dorothy Perkins – Brittisk high street-kedja som föredömligt gör alla sina kläder i storlekarna 6 – 22. Billigt och gigantiskt utbud, men mönstren är inte anpassade efter plusstorlekar och passformen kan därför variera, beroende på modell.

Duoboots – Säljer stövlar som kan beställas med olika vadvidder. Bra kvalitet på stövlarna, men det är dyrt och krångligt att returnera så man bör vara säker på sin storlek när man beställer. Har numera även skor i olika bredder.

Ellos Plus – Här är det väldigt hit or miss. En del saker är så fula och tantiga att ögonen tåras, men ibland får de till det och gör något riktigt snyggt (inte så värst ofta på sistone dock, dessvärre). De har dessutom billiga basplagg, har nyligen utökat sortimentet med Taillissime så att man slipper beställa från LaRedoute (företaget som tycker det känns rimligt med leveranstider på 8 månader) om man skulle vilja köpa något därifrån och brukar ha bra rabatter, så de får vara med ändå. Om inte annat kan man roa sig med att läsa användarkommentarerna på de olika plaggen, som ofta lyder något i stil med ”Inget för oss som har ett par kilo extra! Man ser ju gravid ut! Nej den åker tebax direkt!” och fundera över vad människorna egentligen väntade sig när de köpte en A-formad topp med jättevolym i storlek 50+.

Evans – Den 12 september 2008 började den engelska plussizekedjan Evans, samt Dorothy Perkins (se ovan), att skicka kläder till Sverige. Detta datum borde rimligen därför räknas som inofficiell tjockisnationaldag. OK, långt ifrån alla deras kläder är snygga, men de har ett bra och brett utbud, det är hyfsat billigt, de uppdaterar snabbt och regelbundet, reklamkampanjerna är snygga, allting finns upp till motsvarande storlek 58/60 och de tar bara £5 för frakten till Sverige, oavsett hur mycket man beställer.

Faith 21 – Första pluslinjen någonsin från Forever 21, en butik som väl är för USA vad HM:s ungdomsavdelning är för Sverige, ungefär. Låga priser men dyr frakt, så det rekommenderas att gå ihop med någon och sambeställa om man är sugen på något. OK utbud men kanske riktat till en aningen yngre målgrupp än den jag tillhör (jag fick skriva ”HM:s ungdomsavdelning” eftersom det i mitt huvud fortfarande heter Impuls – you do the math). Dessutom relativt små storlekar.

Figleaves – Säljer underkläder och har bra utbud av BH:ar i storlek DD+, bland annat mitt snyggaste favoritmärke Freya. Säljer även badkläder och världens bästa strumpbyxor från Spanx.

Gustaf Mellbin – säljer kvalitetsunderkläder, bland annat BH:ar  i stora storlekar, via nätet eller butiker i Stockholm.

MyTights – Engelsk sida med hyfsat utbud av strumpbyxor, strumpor, stayups och shapewear i plussize. Har bland annat Spanxstrumpbyxorna som jag aldrig kommer att sluta hylla. Billig frakt och snabb service.

New Look – Brittisk lågprisklassiker med plussizelinen Inspire upp till storlek 26. Utbudet är relativt stort och ibland hittar man något riktigt snyggt.  De verkar dock ha ett dåligt lager av kläder för det är alltid någon storlek som är slut. £5 för frakten.

Next – Ytterligare en brittisk high street-kedja som börjat skicka till Sverige. Inget jätteutbud och glest mellan uppdateringarna, men bra priser och en del snyggt.  Upp till storlek 28.

Sally och Sara – webshop och butik i Halmstad som säljer underkläder med specialisering på BH med stora kupstorlekar. Har även en hel del badkläder, bland annat Freyas bikinis med överdelar med kupa i storlek D+.

Stortmode.se – svensk webshop där man bland annat kan köpa plagg från Zizzi och Carmakoma, och på så sätt slippa fraktkostnader från utlandet. Lättöverskådlig layout med utförlig information om alla plagg.

Style369 – ny brittisk webshop med storlekar upp till 26. Ingår i samma koncern som Evans, och många av deras plagg är – än så länge – samma som man kan hitta hos Evans, men i ett mindre utbud av storlekar. Ska dock framöver satsa mer på andra brittiska märken. Snygg sida med överskådlig layout och billig frakt (£5 till Sverige).

Torrid – Var bra, blev sedan lite väl ~*edgy*~ för min smak (om man, som jag, inte tilltalas av dödskallar eller färgkombinationen svart/chockrosa var utbudet ett tag beklämmande litet), men har nu ryckt upp sig lite igen, vill jag åtminstone gärna inbilla mig. Dyrt att frakta från, som alla amerikanska butiker.

Welovecolors – Strumpbyxor i massor av olika färger (och mönster, om man lockas av det). Köp dock bara varianten i nylon/lycra, de andra är ostretchiga, oföljsamma och överlag rätt kassa.

Annonser

18 kommentarer Add your own

 • 1. Anna  |  17 september 2009 kl. 20:01

  Next och New Look!

  Svara
  • 2. korpulent  |  19 september 2009 kl. 10:49

   Ehrm, ja, tanken var att den här sidan skulle vara under ständig uppdatering…host. Nu är de sent omsider tillagda i alla fall.

   Svara
 • 3. Malin Bjärnlid  |  23 november 2009 kl. 23:42

  Bonaparte har en hel del snyggt tycker jag. Har köpt en del grejer därifrån som jag är mycket nöjd med.

  Svara
 • 4. sarixa  |  02 december 2009 kl. 22:15

  Bonaparte skall helt bojkottas av alla som är plus size. De skriver på hemsidan ”Inspiration för plus tjejer”, men det visar sig att de endast har plaggen i strl 44-46! Dessutom har de infantila tips som ”Ha alltid en åtsittande topp under vad du än har på dig så ser du smalare ut”, ”Använd neutrala färger så ser du smalare ut”, osv osv.
  Nej tack! Den attityden kan ni få behålla!

  http://www.sarixa.wordpress.com

  Svara
 • 5. Lina  |  03 december 2009 kl. 20:13

  And thus är de inte heller med på listan.

  Svara
 • 6. Malin Bjärnlid  |  28 december 2009 kl. 20:12

  Med åren har jag lärt mig att bortse från vissa fånigheter (som infantila tips) och jag är därtill inte aktieinnehavare i Bonaparte men alla kläder jag glott på på deras sida har funnits i betydligt större storlek än 44-46. Den storleken var det länge sen jag drog (drar numer snarare 50-52 beroende på modell).

  Svara
 • 7. Lina  |  29 december 2009 kl. 10:38

  Jag har aldrig beställt något från Bonaparte, så deras storlekar vet jag inte mycket om. Det här tramset gör dessutom att jag inte blir så sugen på att vara kund hos dem framöver heller: http://www.bonaparte.se/Styleguide.1464.0.html. Och vad är tanken med att de har en har en symbol som ”betyder att plagget visas på en plustjejmodell”? Borde man inte se att modellen är plussze även utan någon hemgjord jäkla svanenmärkning?

  Svara
 • 8. Malin Bjärnlid  |  29 december 2009 kl. 17:30

  Många sk plussizemodeller är väldigt normalsize i min värld så jag orkar inte ens lägga märke till sånt längre. Och visst är deras ”tips” ohyggligt fåniga men för en som i 20 års tid letat snygga kläder i min storlek som inte kostar en halv månadslön så är det skönt att slippa urvalet i tjockisrutan (H&M slutade jag titta i för flera år sen och sen har även KappAhl och Lindex ramlat ner i tältmoraset). Det på Bonaparte är bättre än det i alla fall. Sen kan jag hålla med om att en hel del kläder på existerande lista är oändligt mycket roligare.
  För att ytterligare snacka skit om varumärken kan jag tillägga att om man är begiven på Gudrun Sjödén så bör man ha i åtanke att deras storlekar kan variera rejält. Figurnära västar är alltid två storlekar mindre….inga tuttar får man ha heller – morr.

  Svara
 • 9. Lina  |  30 december 2009 kl. 12:23

  Jag håller med dig om att det är svårt att ha principer när utbudet ser ut som det gör. Jag skulle säkert också kunna köpa något från Bonaparte om jag hittade något jag verkligen tyckte var fint, trots idiotin i länken ovan. Jag väljer att se på det som att jag har principer, men stundtals väljer att ompröva dem…

  Och trots att jag gärna bär min (yrkes-) identitet som kulturtant loud and proud så tror jag inte att jag är helt redo för Gudrun Sjödén ännu. Nästan skönt att veta att brösten inte får plats så att man inte blir frestad att köpa ngt därifrån och infria den stereotypen också…

  Svara
 • 10. Malin Bjärnlid  |  30 december 2009 kl. 19:30

  Fast jag är kulturtant vad gäller åldern också (liksom vad gäller yrkesvalet) så lite Gudrun nu och då är en nödvändighet dock aldrig mer än något enstaka plagg åt gången. Ibland är det min själ fult så det förslår också men dessvärre är en del mycket snyggt också och här kan man verkligen känna att man går ifrån principer för hon är skumma idéer om saker och ting (som när det gäller fackföreningar och sånt).
  Men jag tröstar mig med att jag i alla fall inte har rött hår – det ska man ju ha som kulturtant.

  Svara
 • 11. Malin Bjärnlid  |  05 januari 2010 kl. 17:18

  Vid en snabbtitt i Ellos nya vår-sommarkatalog framgår det med all önskvärd tydlighet att de inte lyssnat på mig alla gånger jag pratat med kundtjänst om tjockisutbudet. De har heller inte läst alla mina långa kommentarer på sina enkäter som jag flitigt fyllt i. Snabbtitten sa att de gått in för det tyska medelålders tjockismodet. Det är jävligt fult helt enkelt. Och tråkigt så att klockorna stannar. Jag som närde ett hopp…..Ska bläddra en gång till när jag hämtat mig från chocken. Kanske finns det mer än ett undantag.

  Svara
 • 12. Anna  |  07 januari 2010 kl. 19:21

  Sally och Sara är en fantastisk underklädesbutik med större storlekar här i Sverige: Halmstad!

  Svara
 • 13. katten  |  19 maj 2010 kl. 21:53

  Gustaf Mellbin i (Gamla Stan och vid Mariatorget) säljer mycket snygga BH:ar och bikinis upp till K-kupa. http://www.gustafmellbin.se/
  även Details (4 butiker i STHLM och en i Örebro) har en hel del http://www.details.se/ upp till K-kupa, men Gustaf Mellbin är nog bäst. Men det gäller att få en bra säljare var man än går. =) Har själv 80H och där finns det en hel del att välja på. Var ärlig och försök stå på dej att du inte vill ha struttuttar eller tantmönster eller limpvarning, de lyssnar på sina kunder och förhoppningsvis förändras även urvalet om folk säger vad de tycker. Jo! Change-kedjan finns oxå, men de har ibland lite smala axelband. http://www.change.com
  Lycka till!!

  Svara
 • 14. Mizan  |  01 augusti 2010 kl. 18:38

  Hej! Skulle du vilja gå igenom listan och se vilka som fungerar och vilka som fortfarande uppfyller dina krav? Gick in på Kurviga men sidan verkar ligga nere.

  Bra blogg förövrigt. Fortsätt så!

  Svara
 • 15. Lina  |  04 augusti 2010 kl. 21:38

  Har uppdaterat nu – tagit bort inaktuellt, ändrat lite text och lagt till de butiker som nämns i kommentarerna här och som som har webbshoppar.

  Svara
 • 16. Linda  |  16 augusti 2010 kl. 20:02

  Ulla Popken kanske får vara med?

  Svara
 • 17. Anki  |  11 oktober 2010 kl. 16:20

  STORTMODE.se har kläder från Zizzi.

  Svara
 • 18. Marie  |  25 maj 2011 kl. 13:17

  Tack så hemskt mycket för denna ovärdeliga lista!

  Jag kan lägga till Wetseal (”ungdomsmode”) Daddy O’s (retroklänningar upp till 3XL) och Angelinas som har klänningar upp till 3XL, men syr större kläder på beställning!

  Nu ska jag fortsätta söka stora kläder på nätet, men jag återkommer till din blogg med jämna mellanrum för att se om det tillkommit fler sidor!!! 😀

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggare gillar detta: